Gå till innehåll

Nyheter

Nu kan ni som ansöker om skilsmässa gemensamt göra det direkt via tingsrätternas e-tjänst. Ett krav är då att ni båda är överens.

E-tjänst för gemensam ansökan om skilsmässa öppnade den 15 oktober 2019. Möjligheten att lämna in en pappersblankett och personbevis kvarstår åtminstone i nuläget. E-tjänsten är ytterligare ett alternativ till det sedvanliga.

Ni som väljer e-tjänsten kan hämta nödvändiga uppgifter från folkbokföringen via Skatteverket, sammanställa ansökan, signera den elektroniskt och därefter skicka ansökan direkt till den tingsrätt som ska pröva målet.

Följande krav måste uppfyllas för att kunna använda e-tjänsten:

  • Båda är överens om att skilja sig
  • De som har gemensamma barn under 18 år behöver också vara överens om vårdnad, boende och umgänge
  • Båda har e-legitimation

Ansökningsavgiften är 900 kronor.

Läs mer här-> Gå direkt till e-tjänsten och välj inloggningsmetod, genom att klicka på den här länken!

Nu kan du köpa boken "Zen och konsten att anlita advokat" med undertiteln en handbok för dig som behöver juridisk hjälp, med antingen hårda pärmar eller med mjuka.

Boken kan vara till stor hjälp för dig som behöver anlita juridiskt biträde då du får handfasta tips som kan bespara dig stora bekymmer, för att inte säga pengar.

Du kan köpa den direkt från det lilla förlaget ::FRIA ORD:: via vqm: s butik på nätet. I formatet mjukpärm är leveranstiden endast ett par vardagar efter beställning då boken finns i lager.

Väljer du hårdpärm så trycks den upp som POD - Print-on-demand med en leveranstid på upp till 14 dagar - beroende av tryckeriets arbetsbelastning.

Boken är skriven av Helena Kohlberg, som också står bakom den här webbplatsen. Helena ger ut den på ::FRIA ORD: via vqm förlag.

.

Boken Zen och konsten att anlita advokat

Efter många månaders arbete är boken Zen och konsten att anlita advokat med undertiteln en handbok för dig som behöver juridisk hjälp, snart redo för publicering.

Boken kan vara till stor hjälp för dig som behöver anlita juridiskt biträde då du får handfasta tips som kan bespara dig stora bekymmer, för att inte säga pengar.

Den 10 juni publiceras den och redan nu kan du förköpa den till ett förmånligt pris!

Boken är skriven av Helena Kohlberg, som ocksä står bakom den här webbplatsen. Helena ger ut den på ::FRIA ORD: via vqm förlag.

.

Välkommen till § Lex Helena som sätter dina intressen i fokus – gällande ekonomi och juridk vill säga.

Just nu är vi uppe i en flytt från ett webbhotell till ett annat och passar därför på att designa om webbplatsen.

Vänligen ha tålamod.